Tijana Bošković (MN Press)
Tijana Bošković (MN Press)

Tijana uvek na zemlji: To je moja pozicija, navikla sam da preuzimam odgovornost

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 23:07

Naša najbolja odbojkašica zadovoljna zbog plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva u Beogradu

Imaće odbojkašice Belgije traume zbog napada koje je na njih slala Tijana Bošković. Naša najbolja odbojkašica je večeras Beogradu prikazala savršenu partiju i zaslužila najjače aplauze sa tribina. Završila je susret sa 27 poena – u prvom setu je već imala 12 poena, u drugom je dodala još osam, a u trećem malo popustila i skupila sedam. Procenat uspešnosti u napadu - preko 60 odsto!

Devojčice su sa tribina dugo posle susreta uzvikivale: Tijana, Tijana... Ostala je poslednja na terenu i poslednja se pojavila pred novinarima. Tek tu je čula da je selektor dao ljutitu izjavu i da je nezadovoljan izdanjem ekipe.

Izabrane vesti

Ne znam zbog čega. Pokazale smo korektnu partiju. Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, ali s obzirom na to da je ritam utakmica izuzetno težak, ne možemo baš uvek da budemo na najvišem nivou. Ono što je bitno je da smo ostvarile treću uzastopnu pobedu. Bila je izuzetno teška utakmica, iako smo dobile maksimalnim rezultatom. Uvek s Belgijom igramo teške utakmice, one su izuzetno borbene, svaki poen se igra jako dugo. Ali na kraju smo pobedile, možemo da budemo zadovoljne“, poručila je Tijana Bošković.

Iako je bila veoma dominantna, kao i obično, nije mnogo reči imala za svoju partiju, više se bavila timom.

Zadovoljna sam današnjom igrom. Može to i bolje, naročito u nekim elementima gde smo malo više grešile. Potrudićemo se da u narednim utakmicama to poboljšamo. Opet kažem, mislim da je bilo korektno“.

Pred Srbijom su još dueli sa Azerbejdžanom i Rusijom u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Još dve su nam utakmice ostale, iako smo već obezbedile plasman u osminu finala potrudićemo se da ih iskoristimo kao pripremu za osminu finala i nokaut fazu, koja je izuzetno važna“.

Večeras je u napadu dobila 40 lopti, a od toga je 25 pretvorila u direktne poene.

To je moja pozicija. Navikla sam da preuzimam odgovornost kad je malo teže. Ali svakako da svaka igračica radi svoj deo posla“, zaključila je Tijana Bošković.



tagovi

Tijana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara